27.08.2024.

14:18

Foto: Starsportphoto

Sport

Ostoja isturio novinara da pljuje po Čoviću: Iskompleksirani i isfrustrirani "znalac"!

Sportski novinar zaposlen na televiziji crno-belih, više puta je dolazio u sukob sa čelnicima i navijačima gradskog rivala, a ovoga puta je udario direktno na predsednika crveno-belih.

Tegeltija je Čoviću zamerio komentare o prelaznom roku i dešavanjima unutar "parnog valjka" u jutarnjem programu TV Prva i Pink, i ukazao na loš učinak Zvezde u Evroligi, za koji smatra da je delom "na dušu" upravi.

"Predsednik kluba sa najgorim skorom u Evroligi od uvođenja ligaškog formata, koji uz Asvel i Albu jedini nije igrao plej-of i to posle 7 godina učestvovanja i desetina miliona evra, ponovo se po jutarnjim programima bavi sportskim direktorom, trenerom, predsednikom, igračima, televizijom i navijačima Partizana. Po ko zna koji put ne uspeva da prikrije komplekse i frustracije još iz igračkih dana, kada je zbog nedostatka kvaliteta i visine proglašen netalentovanim i odstranjen iz mlađih kategorija Partizana", napisao je Tegeltija na svom Instagram nalogu.

Nekadašnji igrač crno-belih u mlađim kategorijama je zatim ukazao na "struku" i poznavanje košarke prvog čoveka gradskog rivala i podsetio na slučaj sa Vasilijem Micićem.

Informer

Micić tokom nastupa za Crvenu zvezdu

Srpski plejmejker je tada pušten da ode sa Malog Kalemegdana, a ubrzo je napravio vrhunsku karijeru preko Žalgirisa, Tofaša i kasnije Efesa, u kojem je proglašen za najboljeg igrača Evrolige i okitio se šampionskim prstenom.

"Čudi da je takav košarkaški “znalac”, koji neumorno gura nos u druge klubove, pustio budućeg MVP-ja Evrolige, NBA igrača i reprezentativca Vasilija Micića, koji je procvetao, iako je želeo da ostane, upravo po odlasku od predsednika Čovića. Poznatog po transparentnim tabelama, zbog kojih je Evroliga suspendovala Kampaca", nastavio je Tegeltija.

Podsećamo, Crvena zvezda je kažnjena od strane Evrolige zbog kašnjenja sa registracijom omalenog Argentinca, pa je fantastični reprezentativac "gaučosa" presedeo nekoliko meseci na klupi.