27.08.2024.

19:41

Foto: profimedia

Sport

Bomba iz Španije! Jaramaz ima novi klub!

Iako se u prethodnom periodu spekulisalo da bi momak iz Kruševca mogao da pojača CSKA, u kojem igra njegov doskorašnji saigrač Aleksa Avramović, stvari su otišle drugim putem.

Jaramaz se ipak odlučio na Španiju, a sa klubom koji predvodi iskusni stručnjak Pablo Laso je potpisao jednogodišnji ugovor.

Iskusni plejmejker se nije proslavio u svom drugom mandatu u Humskoj. Mnogo se od njega očekivalo kada se letos vratio u Partizan iz minhenskog Bajerna, ali su povrede i razne okolnosti uticale su da povremeni srpski reprezentativac ne opravda velika očekivanja.

Ognjen je u ovoj godini u potpunosti ispao iz rostera Željka Obradovića, praktično nije ni igrao, dok je u prvom delu sezone imao koliku-toliku minutažu. U Evroligi je provodio 13 minuta na parketu, uz 3,2 poena i 1,5 asistencije po meču, dok je ABA ligi igrao 16,2 minuta, a imao je prosečan učinak od četiri poena i tri asistencije.

Jaramaz je, osim Partizana i Bajerna, branio i boje Mege, Smedereva i španskog Burgosa. Na NBA draftu 2017. godine izabran je kao 58. pik u drugoj rundi od strane Njujork Niksa, ali nije se zadržao u SAD.