28.08.2024.

13:26

Foto: Starsportphoto

Sport

Objavljenje kvote za osvajanje Evrolige! Grci su prvi favoriti, a evo gde su Zvezda i Partizan!

Svetski bukmejkeri već su izneli svoje prognoze i kvote, pružajući uvid u to ko su favoriti za osvajanje prestižnog evropskog košarkaškog takmičenja.

Prema trenutnim kvotama, apsolutni favorit za osvajanje Evrolige je grčki gigant Panatinaikos sa kvotom 4.5.

Informer

KK Panatinaikos

Odmah iza njih nalazi se prošlosezonski prvak Real Madrid, sa kvotom 5. Trećeplasirani je Olimpijakos, koji ima kvotu 6, dok slede Fenerbahče (8), Monako (9), Barselona (10), Efes (19) i Milano (23).

Što se tiče srpskih predstavnika, Partizan se nalazi na devetom mestu sa kvotom 26, što ga čini prvim srpskim timom na listi favorita. Crvena zvezda je odmah iza, na desetom mestu, sa kvotom 29, što pokazuje da su večiti rivali gotovo izjednačeni u očima bukmejkera.

Informer

KK Crvena zvezda - KK Partizan

Iza srpskih timova slede Virtus sa kvotom 41, Baskonija i Makabi sa kvotom 51, Bajern sa kvotom 67, Žalgiris i Pariz sa kvotom 101, Asvel sa kvotom 151, dok je poslednjeplasirana Alba sa kvotom 251.

Nova sezona Evrolige počinje 3. oktobra, kada će Alba dočekati Panatinaikos u 18:45 časova. Srpski timovi će svoju kampanju započeti 5. oktobra, kada Partizan igra protiv Baskonije, dok će Crvena zvezda odmjeriti snage sa ekipom Pariza.

Navijači Crvene zvezde i Partizana sa nestrpljenjem iščekuju početak takmičenja, nadajući se da će njihovi timovi nadmašiti očekivanja i ostaviti značajan trag u Evroligi ove sezone.