29.08.2024.

10:52

Foto: Reuters

Sport

Velika čast i ponos! Legenda srpske košarke uvrštena u Kuću slavnih! (FOTO)

Ovo je veliko priznanje ne samo za Stojakovića, već i za celu srpsku košarku, koja je kroz godine dala mnoge legendarne igrače.

Stojaković, koji je ostavio neizbrisiv trag na svetskoj košarkaškoj sceni, tokom svoje bogate karijere igrao je za Crvenu zvezdu, PAOK, Indijanu, Nju Orleans i Toronto. Njegovi uspesi sa reprezentacijom Jugoslavije ostaju upamćeni, posebno zlata sa Evropskog prvenstva 2001. i Svetskog prvenstva 2002. godine, kao i bronza sa Evropskog prvenstva 1999. godine.

Uvrštavanje Stojakovića u klasu 2024 Kuće slavnih još je jedan dokaz njegovog neprocenjivog doprinosa svetskoj košarci.

On se pridružuje veličinama kao što su Mijao Lidži iz Kine, Redži Miler iz SAD-a, Danira Nakić-Bilić iz Hrvatske, Romein Sato iz Centralnoafričke Republike, Skaidrite Smildžina-Budovska iz Letonije, Kirk Samjuel iz Novog Zelanda i Danijel Piterson iz SAD-a.

Stojaković se sada nalazi rame uz rame sa ostalim velikanima srpske košarke koji su već deo Kuće slavnih, poput Radivoja Koraća, Dražena Dalipagića, Dragana Kićanovića, Vlada Divca i Zorana Slavnića. Ovo priznanje još jednom potvrđuje status Srbije kao prave košarkaške nacije, koja nastavlja da daje izuzetne talente na svetskoj sceni.