29.08.2024.

12:55

Foto: AP/Photo

Sport

Aleksa debitovao za CSKA! Avramović već na prvom meču bio najbolji u timu po ovom parametru! (FOTO)

U prijateljskom meču protiv Parme, koji je odigran iza zatvorenih vrata, CSKA je slavio rezultatom 69:61, a Avramović je dao svoj doprinos sa četiri poena, tri asistencije i dve ukradene lopte tokom 16 minuta provedenih na terenu.

Srpski plejmejker imao je 1/3 šut za dva poena, 0/3 za tri, dok je sa linije slobodnih bacanja pogodio dva od četiri pokušaja. Iako statistički nije bio najistaknutiji, Avramović je imao najveći +/- koeficijent u svom timu (+21), što govori o njegovom uticaju na igru dok je bio na parketu.

Najefikasniji u redovima Moskovljana bio je Žan Šarl Livio sa 16 poena, dok su Anton Astapovič i Toni Džekiri postigli po 13 poena.

Na drugoj strani, Parma je pružila solidan otpor, predvođena Aleksandrom Šaškovim, bivšim centrom Cedevite Olimpije, koji je ubacio 16 poena. Stanislav Iljnicki i Geret Nevels dodali su po deset poena.

Ovo je bio važan test za CSKA Moskvu, a Avramović je pokazao da može biti značajan faktor u predstojećoj sezoni. Srpski reprezentativac će imati priliku da dalje unapredi svoju igru i doprinese timu u nadolazećim izazovima.