03.09.2024.

10:38

Foto: EPA

Sport

"Grobari" mu se nadali, on ide u jednu od najjačih ekipa na svetu

Sjajni šuter ovog leta je ostao bez kluba, pošto je dobio otkaz u Šarlotu, a čitavu situaciju vezanu za njega pratili su navijači Partizana, koji su se nadali da bi mogao da se vrati u Humsku.

Pojedinci su čak verovali da bi iskusni Letonac mogao da bude ono iznenađenje koje je najavljivao predsednik crno-belih Ostoja Mijailović, međutim, prema poslednjim inforacijama, do saradnje Bertansa i Partizana, barem ovog leta, neće doći.

Odlični krilni košarkaš trenutno je na pripremama Golden Stejt Voriorsa, što je objavio njegov menadžer Arturs Kalnitis.

"Davis Bertans će se za novu sezonu pripremati sa Golden Stejtom. Srećno", objavio je Kalnitis na Instagramu.

Informer

 

Ostaje da se vidi da li će Letonac potpisati ugovor sa sedmostrukim NBA šampionom, ali kako navode izvori iz Amerike, velike su šanse da se to i dogodi.

Ukoliko se, ipak, posao izjalovi, moguće je da će Partizan ponovo krenuti u napad na Bertansa, koji nikad nije skrivao da je izuzetno zahvalan crno-belima za to što je napravio NBA karijeru.

Bertans je pre Partizana igrao za nekoliko letonskih klubova kao i za Union Olimpiju, a nakon Humske nosio je dresove Baskonije, San Antonija, Vašingtona, Dalasa, Oklahome i Šarlota.

Svojevremeno je izjavio da ako bi napuštao NBA ligu, jedini klub za koji bi igrao bio bi Partizan.

- Ako bih se vratio u Evropu, moja prva opcija bi bio Partizan. Taj klub mi je na umu i u srcu. Bio bi san završiti u prepunoj Areni u Beogradu. Ali, videćemo šta budućnost nosi i koliko ću još godina biti u NBA - govorio je Bertans.