04.09.2024.

13:42

Foto: Starsportphoto

Sport

Nejpir u Bajernu! Ništa od Virtusa, Amerikanac zadužio dres nemačkog velikana! (FOTO)

Snažni ofanzivni bek je potpisao jednogodišnji ugovor sa mogućnošću produžetka saradnje, i tako dodatno upotpunio roster nemačkog prvaka. 

Nejpir je uspešno prošao sve zdravstvene preglede i medicinske analize, a stigao je i da prisustvuje pripremnoj utakmici u Minhenu protiv Vircburga, gde je imao priliku da upozna saigrače, kao i strukturu i stil igre trenera Gordona Herberta.

- Želeo bih da se zahvalim Bajernu na ovoj prilici, veoma sam uzbuđen zbog predstojesezone. Radujem se što ću igrati sa sjajnim igračima i nastaviti da učim od sjajnog trenerskog štaba. Moj cilj je da sledeće sezone mogu da proslavim neke veoma važne pobede sa navijačima Bajerna. Verujem da to možemo postići pod vođstvom trenera Herberta - istakao je Šabaz u razgovoru za klupski sajt.

Amerikanac sa portorikanskim pasošem dobro poznaje i pojedine saigrače u redovima Bajerna, pošto je dve godine igrao sa Johanesom Fojtmanom u Armaniju, kao i sa Nilsom Gifajem na koledžu u Konektikatu.

Nejpir je prošlog leta stigao u Crvenu zvezdu kao najveće pojačanje srpskog šampiona. Mučio se Amerikanac sa formom, potom i povredama, a sve je rezultiralo rastankom nakon samo šest meseci. Iskusni plejmejker napustio je Mali Kalemegdan kao ogromno razočarenje i vratio se u svoj bivši klub - Olimpiju iz Milana. 

"Manekeni" su imali velika očekivanja od Nejpira koji je godinu dana ranije bio jedan od najboljih u timu, ali usledilo je novo razočaranje. Amerikanac je odigrao katastrofalnih šest meseci zbog čega Olimpija nije bila voljna da mu ponudi produžetak saradnje. 

U nemačkom klubu veruju da će se Amerikanac uspešno prilagoditi novoj sredini i da će na terenu moći da pokaže svoj puni potencijal. Nejpir ima bogato iskustvo iz NBA lige, kao i iz evropskih takmičenja, što ga čini idealnim pojačanjem za Bajern.