04.09.2024.

20:10

Foto: Starsportphoto©

Sport

Težak ispit pred Megom! Srpski klub protiv "Ol-star" tima u Americi!

Košarkaši Mege će u četvrtak u četiri sata ujutru po centralnoevropskom vremenu odigrati prvi pripremni meč na američkoj turneji protiv "Ol-star" selekcije razvojne NBA lige. 
Ovaj duel će biti odigran u Kaizer Permanent Areni u Santa Kruzu uz prenos na NBA TV.

- Ovo je prvi put da Mega nastupa na teritoriji SAD-a i to protiv profesionalaca koji imaju NBA iskustvo ili nastoje da se izbore za posao u najjačoj ligi. Prethodnih godina smo igrali protiv prestižnih koledž timova, ali ovo će sigurno biti daleko najveći izazov - rekao je Barać, preneo je zvanični sajt kluba.

Sedmorica košarkaša iz "Ol-star" tima razvojne lige imaju iskustva igranja u NBA ligi, a predvodi ih šampion iz 2022. godine sa Golden stejt Voriorsima Huan Toskano-Anderson. Trener tima je šef stručnog štaba San Dijego Klipersa Pol Hjuit.

- Očekujem dobru utakmicu i želim da naši mladi igrači pokažu hrabrost i dobru energiju. Naš glavni cilj je da oni napreduju kroz sezonu i da sledećeg leta budu potpuno drugačiji igrači. Ovo iskustvo će nam pomoći da razumemo na čemu treba da radimo kako bismo se svi razvijali u pravcu moderne košarke - dodao je trener Mege.

Košarkaši Mege će protiv iste ekipe odigrati još jedan meč i to u subotu od četiri časa.
Izabranici Marka Baraća su u dosadašnjem toku priprema ostvarili svih pet pobeda, savladali su kinesku Guanšu, OKK Beograd, Spartak, Vršac i turski Bahčešehir.