06.09.2024.

08:50

Foto: Starsportphoto

Sport

Zvezdino moćno pojačanje jedva čeka debi! Posebno ga raduje što neće igrati protiv jednog čoveka!

Nakon dolaska iz Olimpijakosa, Kenan jedva čeka da stane na parket zajedno sa Milošem Teodosićem, jednim od najboljih plejmejkera u evropskoj košarci, s kojim će konačno deliti teren, umesto da ga brani.

– Teo. Uf, mrzeo sam kad moram da ga čuvam i branim. Sada igram zajedno sa njim i to će biti zabavno. On je baš pametan igrač koji ne dozvoljava da ga “maltretirate”. Biće super biti deo toga kad on kontroliše igru i pronalazi saigrače na terenu. Kao šuter, ko ne bi voleo da igra pored takvog igrača koji se trudi da ti uvek stvori dobar šut i da ti doda loptu - iskren je Kenan.

Informer

Miloš Teodosić

Osim Teodosića, Kenan je pohvalio i ostale nove saigrače u Crvenoj zvezdi, ističući kvalitet tima koji je trener uspeo da oformi ovog leta.

– Od ostlalih su tu Jago, Kodi, sjajni plejmejkeri. Nedović takođe, može da ubacuje poene kao i ja. Trener je zaista uradio odličan posao pravljennjem ovog tima.

Jedna od zanimljivosti je i "treš-tok" koji su Kenan i Nemanja Nedović razmenjivali dok je Kenan bio član Uniksa iz Kazanja, a Nedović nosio dres Panatinaikosa.

Haha, to je sve deo igre. Što se mene tiče, to me motiviše. Nedović je stvarno dobar igrač i mislim da je on prvi započeo, ali ja se trudim da završim te stvari – našalio se Kenan, ne krijući da ga takva takmičarska atmosfera inspiriše.

Informer

Nemanja Nedović

Ipak, sada su saigrači, i Kenan planira da iskoristi priliku da nauči od srpskog reprezentativca.

– On je stvarno dobar igrač i trudiću se i da naučim nešto od njega jer je dugo ovde i mislim da će mi biti u pomoći da to učenje bude brže.

Sa ovakvom atmosferom u ekipi, jasno je da Crvena zvezda ove sezone cilja na visoke domete, a Kenan će svakako biti ključni igrač u tim ambicijama.