06.09.2024.

09:11

Foto: profimedia

Sport

Emotivna scena u Zagrebu! Dražen Petrović se obratio publici i sve rasplakao! (VIDEO)

Selekcija Hrvatske i tim Evrope ukrstili su snage u egzibicionom meču, slaveći lik i delo prerano preminulog Dražena Petrovića, jednog od najvećih košarkaša koje je Evropa ikada imala. Ipak, najemotivniji trenutak večeri nije bio povezan sa rezultatom na terenu.

Na vrhuncu večeri, Draženovi saigrači iz čuvene reprezentacije Hrvatske, koja je 1992. godine osvojila srebro na Olimpijskim igrama u Barseloni, izašli su na parket. Publika ih je pozdravila gromoglasnim aplauzom, ali ono što je usledilo potpuno je promenilo atmosferu u Areni.

Informer

spomenik Draženu Petroviću

Na parketu se pojavio hologram Dražena Petrovića, izazvavši lavinu emocija među prisutnima. Dražen je tapkao loptu, kao nekad, a zatim se obratio publici, izgovarajući nekoliko rečenica koje su mnogi doživeli kao lični oproštaj od voljenog idola. U tom trenutku, suze su preplavile lica mnogih navijača u dvorani.

"Za dobra stara vremena," hit Novih fosila, odjekivao je iz razglasa dok je hologram nestajao, ostavljajući za sobom neopisiv osećaj tuge, ponosa i zahvalnosti. Pesma, simbol jednog prošlog vremena, upotpunila je nostalgičnu atmosferu i dodatno podsetila na Draženovu neizbrisivu ostavštinu.

Ova noć bila je više od običnog košarkaškog događaja – bila je to emotivna posveta igraču koji je inspirisao generacije i ostavio neizbrisiv trag na košarkaškom nebu. U suzama i aplauzu koji su trajali dugo nakon završetka, publika je još jednom odala počast Draženu, čoveku čija je strast prema igri bila veća od života.