07.09.2024.

10:34

Foto: profimedia

Sport

Bura u Denveru! Sprema se pobuna u timu Nikole Jokića!

Kako je otkrio američki novinar Zek Lou u svom podkastu, trener Majkl Meloun i upravni odbor tima ne dele istu viziju, što je izazvalo napetosti u ekipi koja je prošle godine osvojila NBA šampionat.

Prema Louovim rečima, postoji "čudan raskol" između stručnog štaba i uprave Denvera. Dok Meloun želi da se fokusira na veterane i ponovi uspeh iz prošle sezone, uprava, predvođena generalnim menadžerom Kalvinom Butom, teži dugoročnoj strategiji zasnovanoj na mladim talentima i pikovima koje su birali u poslednje vreme.

Informer

Majkl Meloun

Jedan od ključnih problema je nedostatak zamene za Kentejvijusa Koldvel-Poupa, koji je napustio Nagetse ovog leta. Umesto iskusnog pojačanja, uprava se oslonila na mlade snage poput Kristijana Brauna, što ukazuje na to da se prioritet daje razvoju mladih igrača, čak i po cenu kratkoročnog uspeha.

Iako Meloun ima ugovor do 2027. godine, čini se da nesuglasice oko filozofije tima mogu uticati na dalji razvoj Nagetsa. Ostaje da se vidi kako će se ova situacija razvijati i da li će se pronaći rešenje koje će pomiriti dugoročne ciljeve uprave sa Melounovom željom da Jokića i ekipu vodi ka još jednom prstenu.