08.09.2024.

06:00

Foto: profimedia

Sport

Bertans sve bliži povratku! Amerikanci javljaju, iz ABA lige stigla pogata ponuda!

Povratak Davisa Bertansa u Evropu sve je izvesniji! Kako prenose mediji u Americi, letonski reprezentativac nije u ozbiljnim planovima Golden Stejt Voriorsa, pripreme za novu sezonu neće započeti u San Francisku i sjajni šuter spreman je da nakon osam godina napusti NBA ligu! 

Sinoć su grčki mediji preneli da je Bertans najbliži potpisu ugovora sa Dubaijem, a potvrda toga sada stiže iz Amerike. "ESPN" javlja da je Letonac dobio unosnu ponudu sa Bliskog istoka, u Dubaiju bi ga čekao višegodišnji ugovor, ali i opcija da se bez problema vrati u NBA ligu ukoliko stigne ponuda nekog kluba.

Tačnih detalja oko visine ugovora još uvek nema, ali je izvesno da malo ko u Evropi može da parira Dubaiju. Iako novi učesnik ABA lige nije mnogo trošio ovog leta, jasno je da će trener Jurica Golemac na raspolaganju imati izuzetno iskusan i respektabilan tim. 

Klemen Prepelič, Leon Radošević, Avudu Abas, Ahmet Duverioglu, Džakori Vilijams, Danilo Anđušić, Nemanja Dangubić, Aleksa Uskoković, a po svemu sudeći i Davis Bertans - biće uzdanice Dubaija u prvoj sezoni u ABA ligi.