07.09.2024.

22:07

Foto: REUTERS

Sport

Spektakularan potez Avramovića! Trojka uz faul sa pola terena! CSKA nastavlja da pobeđuje (VIDEO)

Odigrao je Aleksa Avramović maestralan turnir na Olimpijskim igrama i umalo zaslužio NBA ugovor. Na sreću moskovskog CSKA, američki klubovi zakasnili su da sjajnom organizatoru igre ponude saradnju te je on na kraju završio u taboru "armejaca", a sjajne partije iz Pariza preneo je i na klupski nivo. 

Nakon što je pre nekoliko dana postigao pogodak za pobedu nad Tofašom, Avramović je danas fantastičnim pogotkom sa pola terena kumovao u trijumfu CSKA nad Turk Telekomom - 79:72. Ruski klub je bez poraza završio svoju turneju u Antaliji. 

Srpski košarkaš je u prvom poluvremenu pogodio trojku sa pola terena i to uz faul za vođstvo CSKA od 31:27. "Armejci" su do odlaska na odmor uvećali svoju prednost, a Turk Telekom do kraja susreta nije uspeo da se vrati u meč. 

Avramović je meč završio sa pet poena, ali kada je postalo jasno da će CSKA pobediti srpski košarkaš dobio je nešto više minuta predaha. "Armejce" su predvodili Melo Trimbl i Amat Mbaje sa po 14 poena, Kasper Ver je dodao 12, a Livio Žan Šarl osam. Sa druge strane Tundža je postigao 14, Olivije Hanlan 13, dok je Kajl Aleksander ubacio 11.