09.09.2024.

17:35

Foto: Starsportphoto

Sport

Petrušev propušta meč sa Zvezdom? Navijači se pitaju da li je slučajnost ili korak bliže prelasku u Beograd!

Pirejci će sutra u dvorani "Mira i prijateljstva" od 18 časova iza zatvorenih vrata dočekati ekipu sa Malog Kalemegdana. Domaći će u ovom prijateljskom susretu biti značajno oslabljeni, jer im na raspolaganju neće biti čak šest igrača iz rostera.

Naime, srpski košarkaš Nikola Milutinov je ranije danas na treningu izvrnuo desni skočni zglob, te ga čekaju detaljni medicinski pregledi kako bi se utvrdilo koliko je povreda ozbiljna. Mustafa Fol vuče povredu još od ranije, a prema najnovijim izveštajima, u sastavu nisu ni Filip Petrušev, Najdžel Vilijms Gos, Kostas Papanikolau i Tomas Volkap.

Srpski reprezentativac koga intenzivno povezuju sa Crvenom zvezdom radi po individualnom programu sa Gosom, bivšim igračem Real Madrida, tako da se na sutrašnjem meču protiv crveno-belih najvervatnije neće pojaviti.

Već par meseci se spekulisalo da bi krilini centar Olimpijakosa trebalo da se vrati u tabor crveno-belih, a kako je ranije danas javio grčki "SDNA", to će se dogoditi krajem septembra. No, ako Milutiov bude teže povređen mogle bi da uslede komplikacije oko pomenutog transfera. 

Informer

 

Naime, tim iz Pireja 28. septembra igra polufinale Superkupa Grčke protiv Peristerija, a kako Jorgosa Barcokasa brinu povrede u ekipi i nedovoljna fizička sprema pojedinih igrača, čelnici žele da zadrže Petruševa za taj meč i tek onda ga proslede u beogradski klub.

To znači da bi, ukoliko na kraju i dođe - mada "SDNA" ne ostavlja nikakvu dilemu po tom pitanju - Petrušev propustio uvodna dva meča Crvene zvezde u ABA ligi (protiv Dubaija i Mornara) i treneru beogradskog tima se stavio na raspolaganje tek za utakmicu prvog kola Evrolige protiv Pariza, koja je na programu 4. oktobra.