10.09.2024.

06:34

Foto: Reuters

Sport

Jokić, a pre Kukoč i Bodiroga! Pešić iskreno o tome ko je najbolji igrač kog je trenirao

Selektor "orlova" je prisustvovao Memorijalnoj utakmici u čast Dražena Petrovića u zagrebačkoj "Areni", u kojoj je bio oko 15.000 navijača, a u razgovoru za hrvatski portal Index upozori je na probleme, pričao o stanju u srpskoj košarci...

Dobio je i jedno zanimljivo pitanje. Upitan je selektor Srbije ko je najbolji igrač sa kojim je imao priliku da radi.

Informer

- Nikola Jokić. Sad je najbolji Jokić. Pre njega to su bili Kukoč i Bodiroga - jasan je bio Svetislav Pešić.

Informer

Pešić misli da drim-tim iz 1992. godine nije bolji od ovog koji se pojavio u Parizu na Olimpijskim igrama, a koji umalo "orlovi" nisu pobedili.

- Naravno da je i danas potencijal i broj talentovanih igrača i dalje na strani Amerike, posebno kad ih upoređujemo s malim zemljama poput Hrvatske ili Srbije, to je činjenica, a to je ono što me izuzetno veseli, da je košarka u celom svetu otišla velikim koracima napred. Početak približavanja je počeo već u '70, ali kulminacija je bila s Draženom, Kukočem, Rađom, Divcem... Generacijom koja je u svetsku košarku donela najpre talenat. Tako da je prošlo doba kad smo svi padali u nesvest kad bismo videli Amerikance i prošlo je vreme kad su bili nepobedivi kao što su bili u Barseloni. Mnogi kažu: "Drim-tim iz 1992.  je najbolji". E, nije, nemoguće je da je najbolji kad je košarka danas puno bolja i popularnija u čitavom svetu, pa tako i u Americi.