10.09.2024.

10:48

Foto: EPAIMAGES

Sport

Pukla "bomba" u ABA ligi! Potpisao Bertans, ali ne za Partizan! (FOTO)

Sjajni šuter ovog leta je napustio NBA ligu nakon što ga je otpustio Šarlot. Bilo je u protekla dva meseca spekulacija da bi mogao nazad u Partizan, za koji je igrao sa mnogo uspeha od 2012. do 2014. godine. Čak su pojedini smatrali da bi mogao da bude iznenađenje na "Crno-beloj simfoniji", ali u klubu iz Humske očigledno nisu razmišljali o njemu.

Nedavno se pojavio tračak nade da bi ponovo mogao da se vrati u NBA ligu, pošto je nakratko trenirao sa Golden Stejtom, međutim, nekadašnji šampion odlučio je da se okrene drugim rešenjima. Situaciju je iskoristio Dubai, novi član ABA lige, koji je uspeo da dovede definitivno najveće pojačanje u kratkoj istoriji kluba.

"Želimo dobrodošlicu Davisu Bertansu. U pitanju je igrač sa impresivnom NBA karijerom i on je poslednji deo slagalice našeg tima u prvoj, istorijskoj sezoni", naveo je Dubai.

Bertans je sa Dubaijem potpisao otvoren ugovor, u koji je ubačena klauzula da može da se vrati u NBA ligu ako stigne poziv iz SAD.

Ekipa Dubaija za narednu sezonu izgleda zaista sjajno i predstavljaće zaista ozbiljan izazov i za aktuelnog prvaka Crvenu zvezdu i za prošlogodišnjeg osvajača Partizan.

Ovo su igrači na koje trenutno računa Jurica Golemac, trener tima iz Emirata.

Plejmejkeri: Aleksa Uskoković, Nejt Mejson.

Bekovi: Tirdi Ravena, Klemen Prepelič, Danilo Anđušić.

Krila: Avudu Abas, Nemanja Dangubić.

Krilni centri: Davis Bertans, Džakori Vilijams.

Centri: Leon Radošević, Ahmet Duverioglu, Bora Jašar.