10.09.2024.

13:29

Foto: AP/Photo

Sport

Šta se dešava s Pešićem? Posle šok informacije oglasio se KSS

Slavni košarkaški stručnjak Svetislav Pešić nije više selektor Srbije. Radi se o tome da je Pešiću istekao ugovor sa Košarkaškim savezom Srbije, a da li postoji mogućnost da ga produži trenutno nije poznato jer se nisu oglasili ni on, niti bili ko iz Saveza.

U svakom slučaju KSS je najavio da će selektor Pešić održati predavanje za sve članove pred početak svih liga.

"Udruženje košarkaških trenera Srbije će u saradnji sa selektorom Svetislavom Pešićem organizovati specijalno predavanje za sve članove pred početak svih liga. Održavanje ovog predavanja predstavlja veliku čast i zadovoljstvo za sve trenere, jer će imati priliku da uče od jednog od najvećih stratega u istoriji naše košarke", navod se na sajtu Košarkaškog saveza Srbije.

Seminar će se održati 21. septembra 2024. sa početkom u 12.00 časova u dvorani "Master“ u Zemunu. Prijave za sve prisutne članove Udruženja počeće od 10.00 časova.

Informer

"Ovo će biti obavezan seminar za sve trenere, u organizaciji Udruženja  trenera, pa u UKTS veruju da će sala biti prepuna kako bi zajedno slušali i učili od najboljeg. Takođe, UKTS želi da izrazi posebnu zahvalnost selektoru Pešiću za sve što je učinio za naš sport i u tom duhu planira da mu dodeli specijalnu nagradu pre početka predavanja pod nazivom “Specijalna nagrada za izuzetna dostignuća u trenerskoj karijeri. S obzirom na to da je selektor Pešić već dobitnik „Nagrade za životno delo“ UKTS, naša trenerska organizacija želi da ova nova nagrada bude jedinstvena i simbolična, ističući njegove najnovije uspehe, uključujući osvajanje bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. Svi treneri koji još nisu izmirili svoje obaveze i izvršili licenciranje, imaće priliku da to učine pred početak seminara u dvorani "Master“, stoji u saopštenju.

Kari je na klupu Srbije u ovom mandatu došao u septembru 2021. Odveo je našu selekiciju na Mundobasket 2023. godine gde je osvojio srebrnu medalju i tako obezbedio učešće na Olimpijskim igrama u Parizu, sa kojih se vratio sa bronzanom medaljom.