10.09.2024.

14:34

Foto: Starsportphoto

Sport

(ANKETA) Ko će biti Karijev naslednik? Tri imena se ističu kao glavni kandidati, ali možda bude i iznenađenja!

U svom drugom mandatu na klupi "orlova" popularni Kari je ostavio dubok trag, pošto je van svih očekivanja prošle godine doneo srebro sa Svetskog prvenstva u Manili, a ove godine bronzu sa Olimpijskih igara u Parizu.

Ništa više neće biti nakon odlaska Pešića sa klupe Srbije, ali čini se ni u srpskoj košaraci, pošto nas uskoro iščekuju izbori za predsednika KSS-a, Predragu Daniloviću je istekao drugi mandat tako da i tu dolazi do promene.

Informer

Predrag Danilović

Ono što se sada postavlja kao logično pitanje jeste ko će naslediti Karija na klupi i to posle dva izuzetna rezultata.

Da početkom ove godine nije iznenada preminuo Dejan Milojević bi bio sigurno jedan od glavnih kandidata, ali je nažalost srce mladog srpskog trenera prerano prestalo da kuca.

Ako gledamo u pravcu NBA lige svakako se ističe ime Ognjena Stojakovića. Reč je pomoćnom treneru Denvera u kom se na različitim funkcijama nalazi već 11 godina. Slobodno se može reči da je on uz već pomenutog Milojevića jedan od najodgovornijih ljudi za razvoj Nikole Jokića, trostrukog osvajača MVP nagrade u NBA ligi.

Ipak, mnogo je realnije da novi selektor reprezentacije Srbije na kraju krajeva ipak dođe iz Evrope. Kao najzvučnije ime svakako se ističu Saša Obradović i Saša Đorđević.

Što se Obradovića tiče on ima aktivan ugovor sa Monakom, koji vodi još od 2021. godine i sa njim ima ozbiljne planove za naredni period. Iz ove pozicije zaista je teško očekivati da bi mogao da se odrekne tog projekta i da se vrati u Beograd, gde se poslednji put nije proveo toliko dobro, ali tada je bio na klupi Crvene zvezde.

Kada je reč o Saletu Đorđeviću on bi možda iz pozicije navijača bio idealno rešenje. Igrači ga dobro poznaju sa njim su pravili izuzetne uspehe kako na Svetskom prvenstvu 2014. godine tako i dve godine kasnije na Olimpijskim igrama, pa i na Evropskom prvenstvu.

Informer

Aleksandar Saša Đorđević

Kao neka potencijalna imena za novog selektora mogli bi se pomenu Milan Tomić i Dušan Alimpijević. Tomić je pomoćnik Etoreu Mesini u Armaniju, dok je Alimpijević prošle godine preuzeo turski Bešiktaš i važi za najperspektivnijeg srpskog trenera.

Sve u svemu KSS prvo treba da izabere predsednika, rukovodstvo da bi tek onda izabrao selektora košarkaške reprezentacije, tako da su pre nama nedelje iščekivanja konačne odluke po tom pitanju.