10.09.2024.

23:52

Foto: profimedia

Sport

Šok, Monako uručio otkaz Braunu! Amerikanac zatečen odlukom

Iskusni krilni centar je prethodne sezone imao velikih problema sa povredama, što je uticalo da dve strane prekinu saradnju posle dve godine. 

Prvi čovek "kneževa" Aleksej Fedoričev zahvalio se Amerikancu na sjajnoj saradnji. 

- Džon Braun je pravi džentlmen velikog srca, koji daje sve od sebe u svakom minutu koji provede na terenu. Njegova posvećenost timu je bila očigledna jer je prevazišao povrede, uključujući i njegovu izuzetnu žrtvu tokom pete utakmice plej-ofa Evrolige protiv Fenerbahčea je sastavni deo naše porodice i izražavamo mu najdublju zahvalnost za njegov doprinos. Želimo mu brz oporavak i radujemo se što ćemo se vratiti na teren jači nego ikad - rekao je Fedoričev za klupski sajt.

Ipak, ubrzo pošto je Monako objavio vest o završetku saradnje oglasio se i sam Amerikanac, koji je izgleda bio zatečen odlukom francuskog šampiona. 

"Pa, ovo je bilo neočekivano", napisao je Braun na svom Instagramu, pa ubrzo obrisao objavu.

Inače, Amerikanac je prošle godine pomogao Monaku da stignu do najboljeg rezultata u Evroligi, kada su na fajnal-foru zauzeli treće mesto. On je pre dolaska u redove šampiona Francuske najveći deo svoje karijere proveo igrajući za italijanske klubove i to Virtus iz Rome, Trevizo, Brindizi i Brešu, a dve sezone proveo je i u ruskom Uniks.