11.09.2024.

10:09

Foto: Reuters

Sport

Srbija je odlučila! Evo koga navijači žele na klupi "orlova" umesto Pešića

Organizovali smo anketu na našem portalu nakon što je iskusni stručnjak potvrdio da definitivno više neće biti selektor, pa su naši čitaoci mogli da glasaju koga žele da vide na klupi "orlova. 

Ponuđeno je više opcija, a Aleksandar Đorđević je dobio najviše - 32.83 odsto glasova, potom Željko Obradović, Saša Obradović, Dušan Alimpijević, Dejan Radonjić, Ognjen Stojaković...

Navijači očigledno misle da bi bio idealno rešenje bivši selektor. Već je Đorđević držao selektorku palicu naše košarkaške reprezentacije, sa kojom je osvojio tri srebrne medalje, jednu na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine, na Mundobasketu dve godine ranije, kao i na Eurobasketu 2017. godine. Đorđević od ovog leta nije selektor Kine, za sada je legendarni košarkaš i trener bez angažmana, te se samim tim nameće i kao prva opcija za novog selektora Srbije, s obzirom na to da je već beležio sjajne rezultate u prošlosti.

Informer

Informer

Na drugom mestu je trener Partizana Željko Obradović, za selektora ga želi 27,84 odsto navijača. Mada i pored želje malo je verovatno da ga opet vidimo na čelu nacionalnog tima. Nedavno je rekao da je to prošlo vreme i da je vreme za mlade trenere.

- Mislim da je to nemoguća priča. Ja sam 2005. završio. Ja i danas imam odnos sa ljudima koji vode Savez. Saša Danilović koji je bio moj igrač i koji je svaki put kada je biran novi trener zvao mene da me pita. I svaki put moj odgovor je bio, ja sam rekao: "Saša, ti znaš moj odgovor". Bio sam tu da pomognem svojim mišljenjem i porazgovaram sa novim trenerima, ja sam to radio. I moj odnos sa Karijem Pešićem je odličan, može on da priča o tome kakav odnos imamo. Ja mislim da je to prošlo vreme. Sad će skoro 20 godina. Mislim da ima mladih trenera – ako Kari jednog dana odluči da se skloni – da će verovatno biti prilika za neke mlade trenere, zašto da ne? Koje treba da podržimo, hvala Bogu - rekao je Žoc nedavno, pre nego što je Pešić potvrdio da odlazi sa mesta selektora.

Informer

Željko Obradović


Saša Obradović je dobio povrenje 13,99 odsto navijača. Aktuelni trener ekipe Monaka vodio je u karijeri Keln, Kijev, Turov, Donjeck, Albu, Lokomotivu Kubanj, Monako, Crvenu zvezdu, da bi se potom ponovo vratio u Monako. Do sada nije obavljao selektorsku funkciju.

Za Dušana Alimpijevića je 7,78 odsto navijača. Prošle godine je preuzeo turski Bešiktaš i važi za najperspektivnijeg srpskog trenera. Alimpijević je 2022. godine poneo laskavo priznanje za trenera godine u Evrokupu.

Bivšeg trenera Crvene zvezde Dejana Radonjića želi 5,71 odsto pristalica reprezentacije Srbije. Trenutno je šef stručnog štaba Bahčešehira. Ognjen Stojaković iz Denvera je dobio poverenje 4,14 odsto navijača, a još jedan bivši trener Zvezde Duško Ivanović 2,14 odsto, Aleksandar Džikić 3,07, Petar Boži 1,86, dok je Milan Tomić dobio podršku 0,64 odsto navijača.