11.09.2024.

16:36

Foto: Tnajug

Sport

NBA liga neće u Evropu!

Spekulisalo se da bi NBA mogla da organizuje svoju ligu u Evropi, međutim Adam Silver kaže da interesovanje ne postoji. Ističe da ne postoji plan oko Evrope, ali da i dalje želi da razmatraju tu mogućnost.

Sport je postao boznis, a u Americi je to na drugom nivou. Košarkaške utakmice su šou, a Evropa za to još nije spremna. Čelnici FIBA i NBA su nedavno održali sastanak oko razvoja košarke na globalnom nivou i Adam Silver tvrdi da ova tema nije bila glavna tokom njihovog razgovora.

- Trenutno ne postoji konkretan plan o Evropi, osim toga što smo se saglasili da detaljno razmotrimo mogućnost. Ono što vidimo kad je u pitanju nivo interesovanja za košarku nije u proporciji za komercijalnim aktivnostima - rekao je Silver. 

U Americi se na sport ne gleda samo kao na sport, sve je biznis, planira se dugoročno, tako da niko ne bude u gubitku, objasnio je komesar NBA lige.

- Bili smo već u ovim situacijama. Ako ne možete da tržištu dokažete da možete da vodite uspešan posao onda to nije održivo.

NBA liga je inače razmatrala i mogućnost da osnuje franšize u Sijetlu i Las Vegasu, ali je prema Silverovim rečima odlučeno da liga “nije sasvim spremna” za tako nešto.