11.09.2024.

16:57

Foto: Starsportphoto

Sport

Bomba u Železniku! FMP potpisao igrača Crvene zvezde!

Lazarević, poznat po svojoj borbenosti i vrhunskoj defanzivi, vraća se u redove Pantera, gde je ranije stekao punu afirmaciju na seniorskom nivou.

U pitanju je još jedan domaći igrač, dobro poznato lice, Stefan Lazarević. Njega izvesno nije potrebno posebno predstavljati. Veliki borac na terenu, a po mnogim ocenama jedan od najboljih defanzivaca na svojoj poziciji koje Srbija ima,“ navodi se u saopštenju kluba.

Lazarević je već nosio dres FMP-a u sezoni 2016/2017, kada je sa svega 20 godina u proseku igrao više od 20 minuta po utakmici u ABA ligi. U sezoni 2017/2018, postao je jedan od lidera ekipe sa prosekom od 10,8 poena i 4,9 skokova. Njegov uspeh u FMP-u otvorio mu je vrata povratka u Crvenu zvezdu, gde je nastavio karijeru.

Sada se vraća u FMP sa bogatim evroligaškim iskustvom, koje će biti od velikog značaja za Pantere, koji se prvi put u istoriji kluba suočavaju sa izazovima FIBA Lige šampiona.

Prošle sezone, u dresu Crvene zvezde, Lazarević je u ABA ligi prosečno beležio 3,8 poena i 1,8 skokova, dok je u Evroligi upisao 19 nastupa, postigavši ukupno 22 poena i 18 skokova. Njegova defanzivna snaga svakako će biti ključna za FMP u narednim izazovima.