12.09.2024.

11:57

Foto: Tanja Andric

Sport

Kešelj o odlasku Pešića i Danilovića! Evo kada će KSS dobiti novog predsednika!

Pešiću ugovor sa Košarkaškim savezom Srbije ističe krajem septembra, a Kešelj je istakao koliko je ovaj legendarni trener dao košarci

- Jedan od najvećih trenera naše košarke. U ova prethodna dva takmičenja je ostvario izuzetne rezultate. Svi smo pod nabojem emocija što se tiče selektora Pešića. Ugovor mu ističe krajem septembra - rekao je Kešelj tokom gostovanja u emisiji "Jutro" na televiziji Prva.

Pored Pešićevog mandata, ističe i mandat Predragu Daniloviću, predsedniku Košarkaškog saveza Srbije, a naslednik na toj poziciji bi trebalo da bude poznat 1. oktobra. Kešelj je naglasio da će odluka biti doneta u skladu sa statutom i odlukama Skupštine Saveza, kako bi se obezbedio kontinuitet uspešnih rezultata.

- Ima statut, skupštinu, čine klubovi. U narednom periodu, za mesec, mesec i po dana će biti doneta kvalitetna odluka da se nastavi kontinuitet rezultata - dodao je Kešelj.

Takođe, Kešelj se osvrnuo na Olimpijske i Paraolimpijske igre u Parizu 2024. godine, izražavajući zadovoljstvo ulaganjima države u sportsku infrastrukturu i finansiranje sportskih saveza, što je dovelo do uspeha na prošlim igrama.

- Izuzetno smo zadovoljni. Ulaganja države su velika, ne samo u nagrade, kao vid motivacije, već i u sportsku infrastrukturu, finansiranje granskih saveza. Briga o savezima, sportistima. Zadovoljni smo sa pet na Olimpijskim, šest na Paraolimpijskim igrama - istakao je Kešelj.