12.09.2024.

13:13

Foto: Starsportphoto

Sport

KSS nagovara Danilovića i Pešića da nastave sa radom! Šanse nisu velike, ali...

Ovakav epilog, međutim, nije preterano realan, ali da se radi na tome - radi se. Danilović je krajem avgusta podneo ostavku na mesto predsednika KSS, ali članovi Upravnog odbora su to jednoglasno odbili.

Prema postojećem Statutu, jedna osoba ne može u više od dva mandata da vodi KSS, a popularni Saša završava drugi mandat. Da bi se ponovo kandidovao, potrebno je da se promeni taj deo Statuta, što mogu da izglasaju članovi Skupštine, najvišeg tela KSS.

Oni su, kako se može čuti, voljni da to urade, što bi bio prvi preduslov ka ostanku Danilovića na čelu saveza.

- Tokom mandata Saše Danilovića bilo je manjkavosti i propusta, ali opšti utisak je da je on to dobro radio i da treba da nastavi. O tome govori i broj osvojenih medalja, sa naglaskom na srebro na Mundobasketu i bronzu na Olimpijskim igrama. Ljudi u KSS su za to da Danilović ostane i da ako je ikako moguće, prihvati tu opciju. Na kraju krajeva, ni ta promena Statuta ne bi bila toliki problem. U ovom momentu, jedino je pod znakom pitanja Sašina volja želi li da nastavi sa radom. Njegovi saradnici misle da treba, i te kako - poručuje izvor upućen u dešavanja u KSS.

Informer

Sve to naravno, još uvek je samo teorija, ali plan je da naredni korak, koji bi trebalo da obavi Danilović, bude ostanak Pešića na klupi. Formalno gledano, bi to bio početak novog mandata čuvenog stručnjaka.

- Nakon srebra u Manili i bronze u Parizu nema ko ne bi podržao Karija Pešića. Zadatak onog ko bude predsednik KSS biće da razgovara sa Svetislavom o opciji da nastavi na mestu selektora. Njemu ugovor ističe krajem septembra, rekao je to što je rekao i pitanje je da li će preći preko toga. Sigurni smo, međutim, da će se barem još jednom razgovarati sa njim o opciji da ostane. Ako ne, tražiće se neko drugi - dodaje izvor iz KSS.

Neke stvari će, svakako, morati da se menjaju. Ugledniji košarkaški radnici besni su zbog toga što nemamo profesionalnu ligu i što je takmičenje, kako kažu, na nivou srednjoškolskog sporta.

Na tome je insistirao i Svetislav Kari Pešić, pa će KSS odmah po imenovanju novog rukovodstva krenuti u formiranje tog projekta. Pitanje je, međutim, da li je sada već kasno, pošto apeli legendarnog stručnjaka očigledno nisu urodili plodom, a i on sam je izjavio da je sada okrenuti "drugim ciljevima za koje nije imao vremena".