12.09.2024.

18:08

Foto: AP/Photo

Sport

Selektor Pešić je želeo da budem u Parizu! Stopalo nije bilo za veću ulogu... Jović Amerikancima pričao o Olimpijskim igrama!

Početak nove NBA sezone sve je bliži, a pored standardno dobrih Nikole Jokića i Bogdana Bogdanovića, navijači u Srbiji očekuju eksploziju još jednog našeg reprezentativca - Nikole Jovića! Krilni centar Majamija bio je deo nacionalnog tima na Olimpijskim igrama u Parizu, došao je do bronzane medalje, ali nije imao značajan doprinos budući da ga je tokom okupljanja mučila povreda skočnog zgloba.

Oporavio se Jović dovoljno da bude u sastavu za Olimpijske igre, odigrao je i nekoliko minuta, ali kako i sam kaže - noga nije bila u sjajnom stanju. Ipak, put Pariza otišao je na insistiranje selektora Svetislava Pešića. 

- Imao sam malu frakturu. Nije bilo normalno iščašenje skočnog zgloba, već mali prelom. Uradio sam magnetnu rezonancu i sve ostalo što je bilo potrebno, tako da niko nije bio siguran da ću uopšte biti na Olimpijskim igrama. Ali, moj najveći cilj je bio samo da odem tamo, da budem uz tim i pomognem koliko god mogu. Odleteli smo u Francusku i znao sam da nisam u sjajnoj formi, jer dugo nisam igrao. Moje stopalo možda nije bilo spremno za značajnu ulogu, svi smo to znali, ali trener je razumeo. I pored toga je želeo da budem tamo, verovao je da mogu da pomognem barem malo, to sam i uradio - rekao je Nikola Jović, a potom dodao.

Informer

 

- Posle svakog treninga se brinemo oko toga da mi je stopalo u redu, jer ova povreda nije bila šala i ne želimo da pravi probleme. Tako da tokom trening kampa neću sedeti, samo ćemo da se pobrinemo da sve bude dobro. Ako nešto počne da boli, usporiću. Ali, mislim da se to neće desiti, jedva čekam da budem 100 odsto i da pružim sve što mogu.  

Nakon Olimpijskih igara Jović je uzeo nekoliko dana odmora, a onda se okrenuo pripremama za narednu sezonu. Ističe da noga još uvek nije potpuno spremna, ali dodaje da će do starta priprema biti. 

- Skoro pa sam potpuno zdrav“, javio se na konferencijskom pozivu mladi krilni igrač koji je prošlu sezonu završio kao startna četvorka Hita. „Naravno, ligament mora da bude 100 odsto oporavljen. Rekli su mi da će biti potrebno još malo vremena, ali to ne bi trebalo da predstavlja problem. U suštini, 100 odsto sam tu - podvukao je Jović.