12.09.2024.

19:49

Foto: profimedia

Sport

Alimpijevićev Bešiktaš poražen posle triler završnice u VTB kupu! (FOTO)

Tim iz Istanbula je tako upisao i drugi uzastopni poraz, pošto je prethodno ubedljivo poražen od Uniksa rezultatom 97:68, što ih je ostavilo u borbi za peto mesto, gde će odmeriti snage sa najlošije plasiranim timom iz grupe u kojoj su Crvena zvezda, Lokomotiva i CSKA. S druge strane, Zenit će igrati protiv Uniksa za mesto u finalu ovog turnira.

Informer

Detalj sa meča Zenit - Bešiktaš

Zenit je furiozno otvorio meč, dominirajući u prvoj četvrtini sa 25:9, pri čemu se posebno istakao Omari Spelman sa 12 poena. Međutim, Bešiktaš je pronašao ritam i postepeno smanjivao razliku, sve dok nije prišao na samo -3 (63:60) početkom poslednje četvrtine. Utakmica je ostala neizvesna do samog kraja, a ključni trenutak dogodio se kada je Ksavijer Mun, pri rezultatu 79:78, preuzeo odgovornost i sa četiri uzastopna poena obezbedio pobedu ekipi iz Sankt Peterburga. Iako je Džona Metjus imao priliku da trojkom izbori produžetak, nije uspeo da pogodi, čime je Zenit osigurao trijumf.

Najbolji pojedinci u redovima kluba iz Sankt Peterburga bili su Ksavijer Mun, koji je postigao 21 poen, uz četiri skoka i pet asistencija, te Dvejn Bejkon sa identičnim učinkom od 21 poena i pet skokova. Omari Spelman, nekadašnji igrač Golden Stejta, takođe se istakao sa 15 poena i osam skokova, dok je bivši igrač FMP-a, Trent Frejzer, dodao 12 poena i tri asistencije.

Informer

Detalj sa meča Zenit - Bešiktaš

Bešiktaš je svoju nadu zasnivao na učinku Džona Metjusa, koji je zabeležio 17 poena i tri asistencije, a pratili su ga Konor Morgan sa 13 poena, dok su Kajl Alman, Derek Nidam i Martin Kilan dodali po deset poena.