12.09.2024.

23:11

Foto: ATA Images

Sport

Kaboklo oduševio Izraelce! Debi iz snova bivšeg centra Partizana!

Brazilac koji je nedavno pojačao izraelski tim, završio je meč sa impresivnih 16 poena i osam skokova, čime je pokazao svoj potencijal u novom okruženju. 

Efikasniji od njega bio je takođe bivši igrač crno-belih, Kolumbijac Brajan Angola, koji je upisao 20 poena. Istakli su se i novi članovi ekipe, Džonatan Motli sa 13 poena i Patrik Beverli sa 11 poena.

U prvih deset minuta, ekipa iz Tel-Aviva je postavila ton igre, brzo stekavši prednost od 13 poena. Efikasna odbrana i brzi napadi omogućili su im da se odlepe od rivala, a rezultat prve deonice bio je 35:14. Dominacija izraelske ekipe bila je očigledna, a igrači su se odlično kretali i kontrolisali ritam utakmice. Isto su nastavili i u drugom kvartalu, a na kraju prvog poluvremena Izraelci su već bili na ivici da osiguraju pobedu, zahvaljujući fantastičnim partijama svojih novih igrača. 

Nakon pauze, AEK je uspeo da smanji razliku, delimično zahvaljujući poboljšanoj igri u odbrani i nekoliko dobrih napadačkih poteza. Poslednjih deset minuta meča Hapoel je rutinski priveo kraju, imao sve konce u svojim rukama i olako održavao dvocifrenu prednost.

Sa ovako jakim rosterom, ekipa iz Tel-Aviva se postavlja kao ozbiljan kandidat za osvajanje Evrokupa i plasman u elitna evropska takmičenja u predstojećoj sezoni. Ova ubedljiva pobeda protiv AEK-a potvrđuje njihove ambicije i pruža dodatno samopouzdanje pred izazovima koji dolaze.