13.09.2024.

11:35

Foto: Reuters/Profimedia

Sport

Au kakvo čudovište vozi NBA legenda! Šekil se počastio još jednim luksuznim četvorotočkašem! (VIDEO/FOTO)

Nekadašnji centar brojnih franšiza i nakon završetka profesionalne karijere nastavlja da bude u centru pažnje, a ovih dana je u žiži interesovanja zbog nove "mašine" u svom voznom parku. Naime, reč je o automobilu koji narodski rečeno "govori hiljadu jezika", a kada pogledate fotografije i video snimke, biće vam jasno i zbog čega.

Najnoviji model automobila marke "Tesla" pripada kategoriji električnih vozila i ima domet od oko 500 kilometara kada se koristi punom snagom. Njegova maksimalna brzina iznosi 210 kilometara na sat, a ubrzanje od 0 do 100 km/h postiže za samo 2,6 sekundi. I cena ovog vozila je sitnica - 100.000 dolara.

Interesantno je da ovaj pametni četvorotočkaš još uvek nije dozvoljen na našem tlu, zbog karakteritičnih oštrih ivica. Naime, evropski propisi nalažu da spoljašnji uglovi na automobilu moraju imati minimalnu zaobljenost, koja iznosi minimum 3,2 milimetra. Pomenuti model je, s druge strane, izrađen od pravilnih čeličnih poligona, pri čemu su spoljašnji uglovi znatno oštriji od propisanih normi.

Osim vozila, "Tesla" nudi dodatke poput šatora ili promene boje, što se dodatno naplaćuje između tri i pet hiljada dolara. Osnovna garancija za vozilo traje četiri godine ili do 80,500 pređenih kilometara, dok su baterija i pogonska jedinica pod garancijom osam godina ili 241,400 km. Očigledno, ne može svako priuštiti ovaj automobil, ali NBA as uživa u luksuzu sa dva, bez ikakve lažne skromnosti.

- Ne želim biti nepristojan, ali nedostajao mi je moj "Cybertruck" i nisam želeo da ga iz Vegasa šaljem u Atlantu, pa sam kupio još jedan - poručio je Šekil.