14.09.2024.

10:55

Foto: abaliga.com

Sport

Kaboklo konačno rešio misteriju! Evo zašto je prešao u Hapoel!

Otkako je bivši igrač Partizana samostalno napustio tabor crno-belih uoči mečeva KLS-a, njegova odluka pokrenula je brojna pitanja o daljoj karijeri. Dugo se spekulisalo da će se Brazilac ipak izmiriti sa rukovodstvom kluba iz Humske i vratiti se u Beograd, ali to nije bilo u planovima novopečenog igrača Hapoela.

Kaboklo je prvo razmatrao mogućnost povratka u NBA ligu, ali su svi rosteri bili popunjeni. Na kraju, dogovorio se sa izraelskim klubom i potpisao jednogodišnji ugovor vredan 1.5 miliona dolara.

Reprezentativac Brazila konačno je odlučio da otvori karte i u razgovoru za grčke medije razjasnio sve spekulacije iz prethodnog perioda. 

- Kasno sam morao da donesem odluku. Posle sezone u Evroligi probao sam da odem u NBA, ali sam na kraju doneo odluku da pređem u Hapoel. Nije bilo šanse da se vratim u NBA, pošto su svi timovi imali kompletirane rostere. Hapoel je zadržao svoju ponudu na stolu, pa je to bila jedina i najbolja opcija za mene - poručio je Kaboklo za grčki "SDNA".

Iskusni centar ne skriva da je trenirao u par NBA timova nakon odlaska iz srpske prestonice, te da je ekipa iz Tel Aviva dugo čekala na njegovu odluku i potpis.

- Bili smo u stalnom kontaktu sa trenerom, predsednikom i agentom. Bili su spremni da čekaju jer sam bio na treninzima sa NBA timovima. Ostavili su vrata otvorena, zato sam srećan što sam ovde - istakao je bivši centar crno-belih.

Iako ove sezone neće igrati u Evroligi, pošto Hapoel mora da prođe kroz Evrokup kako bi se domogao elitnog takmičenja, Kaboklo će redovno pratiti evroligaške mečeve. 

- Ubeđen sam da će Evroliga biti daleko jača nego prošle godine. Svi su timovi doveli odlična pojačanja. Baš sam uzbuđen i gledaću - zaključio je Kaboklo u razgovoru za grčki "SDNA".

Brazilac je već debitovao u dresu kluba iz Tel Aviva na prijateljskoj utakmici protiv AEK-a. Kaboklo je završio meč sa impresivnih 16 poena i osam skokova, čime je pokazao svoj potencijal u novom okruženju.