14.09.2024.

11:35

Foto: profimedia

Sport

Pa čekaj, tek si počeo?! Ima tek dvadeset leta, a već hoće u penziju! Amerikanci šokirani njegovom odlukom!

Nije svakodnevica da se neko povuče iz profesionalnog sporta sa relativno sitnim igračkim stažom, osim ako povreda ne dovede do takvog scenarija. U ovom slučaju nije bilo presudnih razloga, ali 21-godišnji reprezentativac Sjedinjenih Američkih Država svakako planira da ode u penziju.

Grifin je izabran kao 16. pik prve runde NBA drafta 2022. godine, i tada je stigao u Atlantu kao jedan od igrača kojima su predviđali svetlu budućnost. Nakon dve uspešne sezone, Ej Džej se pridružio Hjustonu, ali će prema svemu sudeći ubrzo doći do rastanka.

Naime, američki novinar javlja da košarkaš razmatra mogućnost da ode u penziju, te da se obe strane spremaju za rastanak. Na mladom košarkašu je ostalo da donese konačnu odluku, te da je nakon toga saopšti rukovodstvu kluba.

Informer

Desno: Ej Džej Grifin

Sin Adrijana Grifina, nekadašnjeg košarkaša i bivšeg trenera Milvokija, imao je obećavajuću prvu sezonu. Uglavnom je igrao oko 20 minuta po meču, a prosečno je beležio 8,9 poena u 72 utakmice, od kojih je u 12 bio starter. 

Druga sezona je ono što ga je verovatno navelo da razmisli o penzionisanju. Uporedo sa smanjenjem vremena za igru, manje od devet minuta po meču, Grifin je po malo i stagnirao. Postizao je u proseku 2,4 poena po utakmici, a odigrao je samo 20, nakon čega je trejdovan u Roketse.

Tačan razlog odustajanja od košarke, kao ni informacija da li će joj se vratiti, još uvek nisu objavljeni, a očekuje se da Grifin u narednih nekoliko dana saopšti konačnu odluku.