14.09.2024.

17:11

Foto: Tanjug/AP

Sport

Opaa, Amerikanac priznao! Srbija i SAD su izjednačeni, presudila je jedna lopta

Amerikanci su jedva pobedili "orlove" u polufinalu, imali su i pomoć sudija, a onda su se domgoli zlatne medalje, dok se Srbija okitila bronzom. Mejerovim zemljacima se verovatno neće dopasti njegova izjava, kaže da su Srbija i Amerika izjednačeni.

- Naš tim je gubio 17 razlike na poluvremenu, 13 u poslednjoj četvrtini, gde su Jokić i Bogdanović odigrali sjajnu utakmicu, ali je uspeo da se vrati predvođen Lebronom i Karijem. To nam pokazuje koliko su timovi izjednačeni, jedan šut presudi na jednu ili drugu stranu - rekao je Nil Mejer u intervjuu Tanjugu, a boravi u Beogradu na drugom juniorskom NBA turniru, koji okuplja košarkaše i košarkašice uzrasta od 13 i 14 godina iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i prvi put Bosne i Hercegovine

To što se desilo na Olimpijskim igrama generalno pomaže u razvoju temelja košarkaškog sporta, dodao je Amerikanac.

- Sjajno je za razvoj košarke i ovu regiju da imaju igrače koji predstavljaju svoje zemlje u NBA ligi.

Informer

Juniorski NBA turniru je sjajna prilika za dečake i devojčice.

- Ovaj turnir je globalna platforma za nas, sa željom da privučemo dečake i devojčice širom sveta. U ovoj regiji konkretno, mi imamo dosta programa za mlade i ligaških turnira, ali ih takođe spajamo u ovaj turnir ovde. Mislim da ovakvi turniri omogućuju deci da vide drugu decu njihov uzrasta kako se razvijaju, možda šta treba da urade da bi napredovali, potencijalno da mogu da igraju za nacionalni tim, za profesionalni klub, NBA ili WNBA što bi bio apsolutni cilj. Imajući igrače iz ove regije poput Nikole Jokića, Luke Dončića koji inspirišu tu decu, to je odlična platforma i omogućuje nam da komuniciramo kroz košarku.

Iz perspektive NBA lige, igrači iz ovog regiona i Evrope su mnogi doprineli razvoju same igre, naglasio je Mejer.

Informer

- Kada se vratimo u nazad i pogledamo na neke legende koje su igrale poput Vlade Divca, Peđe Stojakovića, Tonija Kukoča, ali sad imamo mlađu generaciju koju predvode Nikola i Luka, deca imaju priliku da gledaju i da unaprede igru i nastaviće da rastu, jer će i oni sutra inspirisati neku drugu generaciju da ostvare želje i potencijalno igraju u NBA ligi. To je odlično za igru, oni su takođe i promenili način igre koji se igra danas, više tempa, dosta znanja, veoma disciplinovano i to je uticalo na NBA i tako će biti i u budućnosti - zaključio je Mejer.