14.09.2024.

14:41

Foto: Starsportphoto

Sport

Srbija je ovo čekala! Boriša Simanić odigrao prvi meč posle gubitka bubrega

Fantastična vest za kompletnu košarkašku i Borišu. Osvajač srebrne medalje sa Mundobasketa u Manili, uspeo da nađe klub i konačno odigra meč. Simanić je odigrao 18 minuta u pobedi Igokee nad Borcem iz Banjaluke sa 81:54 (14:21, 25:23, 25:4, 17:6).

Utakmicu je završio sa osam poena uz četiri skoka, dve ukradene i jednu podeljenu loptu. Boriši je ovo prva utakmica od povrede i gubitka bubrega u Manili.

Informer

aba-liga.com

Boriša je ostao bez bubrega u Manili tokom Mundobasketa, pa je usledio višemesečni oporavak. Nije se predavao, borio se i pored svih prognoza koje nisu uvek bile sjajno opet zaigrao košarkašu. On je krajem avgusta počeo da trenira sa timom iz Laktaša, a trener Nenad Stefanović ga je postepeno uključivao u trenažni proces. Počeo je sa individualnim radom, zatim na timski bez kontakta, da bi se konačno dobio šansu i nakon treninga odigrao meč.

Što se ostalih strelaca tiče, u domaćem timu najefikasniji bio je Terel Karter sa 15 poena, dok su po 10 poena imali Ognjen Radošić, Sakar Anim i Strahinja Gavrilović. Kod Banjalučana 14 poena imao je Srđan Gavrić.

Nuni Omot ostaće upamćen među ljubiteljima košarke u Srbiji po sceni sa prošlogodišnjeg Mundobasketa u Manili. On je u utakmici 3. kola grupne faze protiv naše selekcije nenamerno, ali izuzetno jako i neoprezno, udario Borišu Simanića u donji deo leđa. Našem igraču je pozlilo, završio je u bolnici, gde mu je odstranjen bubreg i zbog čega je bio i u životnoj opasnosti. Na sreću, doktor Dragan Radovanović i filipinski lekari uspeli su da ga spasu.