15.09.2024.

11:34

Foto: printscreen Twitter

Sport

Brutalan potez Zvezdinog Amerikanca! Mekintajer bacio rivala na parket, publika ostala u neverici! (VIDEO)

Iako je ovaj turnir bio prilika za trenere da isprobaju nove igrače, formacije i taktike, crveno-beli su zauzeli četvrtu poziciju, dok je trener Janis Sferopulos iskoristio priliku da uigra tim pred početak sezone.

Najbolji u redovima Zvezde bio je Kodi Miler-Mekintajer, koji je pružio sjajnu partiju sa 20 poena, 8 skokova i 6 asistencija, uz ukupan indeks korisnosti od 29. Bivši košarkaš Baskonije već je pokazao da je u odličnoj formi i nagovestio da bi mogao biti ključan igrač za Zvezdu ove sezone.

Osim impresivnog učinka, Miler-Mekintajer je oduševio navijače atraktivnim potezima, a jedan posebno se izdvaja. U završnici meča, američki plejmejker je driblingom izbacio Georgija Žbanova iz igre, nakon čega je pogodio šut sa poludistance, izazvavši oduševljenje publike svojim "ankle breakerom."

Miler-Mekintajer je prošle sezone u Evroligi beležio prosečno 9.6 poena, 7.3 asistencije i 4.4 skoka, a tokom karijere nastupao je za klubove kao što su Zenit, Cedevita Olimpija, Partizan, i drugi. Njegove partije na VTB Superkupu pokazuju da je spreman za izazove koji predstoje Crvenoj zvezdi u nadolazećoj sezoni.