17.09.2024.

12:15

Foto: profimedia

Sport

Ovaj dres je vek pun strasti i ponosa! Petrušev, Milutinov i ekipa proslavili jubilej! (VIDEO)

Klub iz Pireja je na društvenim mrežama najavio da priprema nešto posebno povodom ovog jubileja, što će biti istaknuto na njihovim dresovima za sezonu 2024/25.

Na video snimku može se videti retrospektiva značajnih utakmica, kao i kadrovi igrača, navijača i svih onih koji su tokom godina imali važnu ulogu u klubu.

"Ova majica nosi težinu najvećeg multisportskog kluba u Evropi, koji slavi 100 godina od osnivanja. Ovaj dres je vek pun strasti i ponosa. On daje moć onima koji ga nose da postignu izuzetne uspehe. Zato ćemo se za ovaj dres boriti do kraja!", napisao je klub u objavi na društvenim mrežama.

Važno je napomenuti i da trenera Jorgosa Barcokasa trenutno brinu povrede u ekipi i nedovoljna fizička sprema pojedinih igrača. Naime, srpski košarkaš Nikola Milutinov je nedavno izvrnuo desni skočni zglob, a prema nagoveštajima tamošnjih medija, postoji mogućnost da je pored teškog uganuća, oštećena i tetiva stopala. On će najverovatnije biti van stroja do kraja oktobra, odnosno pet do šest nedelja, mada ga čeka još nekoliko detaljnijih pregleda. Ukoliko prve potrebe bude potvrđene, Milutinov će propustiti ostatak predsezone, Superkup i četiri utakmice u Evroligi.

Van trenažnog procesa naredne dve nedelje biće i Šekil Meksik, koji je na nedavnom treningu povredio koleno. Osim momka iz Indijane, iskusnom stručnjaku na raspolaganju neće biti ni Kinan Evans, Mustafa Fol, koji zbog povreda ne treniraju već duži vremenski period.

Kada se tome doda i sve neizvesniji povratak Filipa Petruševa iz Olimpijakosa u Crvenu zvezdu, jasno je da trener kluba iz Pireja mora da izradi jasan plan i organizuje ekipu koju trenutno ima na raspolaganju, kako bi izbegao da nespremni dočekaju početak sezone.