18.09.2024.

11:05

Foto: Tanjug/AP

Sport

Zvanično! Boban Marjanović se vratio u Evroligu! (VIDEO)

Iskusni centar je potpisao jednogodišnji ugovor sa istanbulskim velikanom, čime je nastavio svoju bogatu karijeru koja ga je vodila kroz najveće evropske i NBA timove.

Marjanović, poznat po svojim neverovatnim fizičkim predispozicijama i popularnosti među ljubiteljima košarke, tokom svoje karijere nastupao je za brojne klubove poput Hemofarma, CSKA Moskve, Žalgirisa, Crvene zvezde, ali i za NBA timove kao što su San Antonio, Detroit, LA Klipersi, Filadelfija, Dalas i Hjuston. U NBA ligi je odigrao 362 utakmice, sa prosekom od 5,5 poena i 3,6 skokova po meču.

Sa reprezentacijom Srbije osvojio je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu 2017. godine, dok je njegov povratak u Evropu privukao veliku pažnju ljubitelja košarke.

Fenerbahče je ove sezone bio aktivan na tržištu, a Marjanović je postao sedmo pojačanje tima. Pre njega, turski klub doveo je Kem Birča, Vejda Boldvina, Ertena Gazija, Bonzija Kolsona, Nikolu Melija i Devona Hola.

Košarkaši Fenerbahčea će 4. oktobra započeti novu sezonu Evrolige, kada će u prvom kolu ugostiti grčki Olimpijakos. Očekuje se da Marjanović donese značajnu dubinu u reketu i bude ključna figura u borbi za evropski vrh.