18.09.2024.

14:32

Foto: Starsportphoto

Sport

Fajnal-for Evrolige se vraća u Beograd? Srpska prestonica glavni favorit za prestižni turnir!

Iako su Barselona i Abu Dabi takođe bili ozbiljni kandidati, situacija se preokrenula u korist srpske prestonice.

Samo pre nekoliko dana, Beograd je figurirao kao treći favorit, dok su Barselona i Abu Dabi izgledali mnogo sigurniji. Međutim, problemi u Kataloniji, prvenstveno zbog obimnih radova na stadionu i dvorani "Blaugrana", izazvali su zabrinutost da projekti neće biti završeni na vreme. Ovo je značajno smanjilo šanse Barselone da ugosti prestižni turnir.

Abu Dabi, iako ima savršenu infrastrukturu, suočava se sa drugim izazovom. Čelnici Evrolige smatraju da ta lokacija ne bi bila pogodna za organizaciju događaja koji okuplja hiljade navijača, zbog čega je prednost data evropskim gradovima.

Beograd, koji je već uspešno organizovao Fajnal-For 2018. i 2022. godine, sada se nameće kao najsigurniji izbor. Srpska prestonica ima bogato iskustvo u organizaciji ovakvih događaja, a podrška strastvenih navijača još jednom bi mogla osigurati fantastičnu atmosferu.

Navijači i ljubitelji košarke s nestrpljenjem iščekuju konačnu odluku, a sve oči su sada uprte u Beograd koji je na korak od nove velike pobede!