19.09.2024.

08:12

Foto: Starsportphoto©

Sport

Stojaković zna šta bi uradio da je predsednik: Zvao bih opet Pešića!

Svetislav Pešić je nedavno potvrdio da neće više biti selektor košarkaške reprezentacije Srbije, te da KSS mora da traži novog trenera.  Već se spekuliše o novim imenima, ali navijači i igrači žele da Pešić, koji je vodio ekipu do bronze na Olimpijskikm igrama, zadrži selektorsku palicu. 

Ugovor Pešića sa reprezentacijom Srbijom se zvanično završio po završetku Olimpijskih igara, a KSS nema ni predsednika trenutno jer je Predrag Danilović podneo je ostavku na tu funkciju nešto pre kraja drugog mandata, koji mu ističe u decembru. 

Videćemo koji je sledeći korak. Naš Savez treba da izabere novog predsednika, a zatim novi predsednik treba da izabere novog selektora i tako dalje. To je proces, znate, videćemo. Iskreno, ne želim da vam lažem. Ne znam detalje o tome, ali iz mog ugla, ono u šta čvrsto verujem je kontinuitet. Mislim da je to najvažnija stvar, a kontinuitet je nešto na čemu, kao mala zemlja, Srbija ima samo sedam miliona ljudi, moramo graditi. U poslednje dve godine izgradili smo dobar sistem. U suštini smo obnovili tu kulturu reprezentacije, nešto po čemu smo bili poznati, zar ne? I mislim da je kontinuitet najvažnija stvar. Ako moram nešto da kažem ovde zvanično, ako novi predsednik dođe, da sam na njegovom mestu, verovatno bih opet razgovarao sa trenerom Pešićem i pokušao da nađem način da ga zadržimo u košarci ili kao selektora, ili da jednostavno gradimo na onome što već funkcioniše - rekao je Stojaković u "DNVR Nuggets" podkastu.

Ne krije  Stojaković da obožava Bogdana Bogdanovića.

- I ja ga volim. Ako bih morao da izaberem jednu reč da ga opišem kao igrača, rekao bih da je ubica. Ima taj instinkt ubice i zna šta radi. Hteo sam da pitam o prvoj utakmici sa SAD u grupnoj fazi - rekao je Stojaković.