19.09.2024.

09:50

Foto: AP/Photo

Sport

Miljenik "grobara" siguran u novi tim: Možemo sa svakim!

Letonski reprezentativac veruje da ambiciozni projekat "iz pustinje" može da se nosi sa najjačim ekipama u Evropi ukoliko pokaže zajedništvo.

- Predstoji nam naporan posao i želja da budemo bolji svakom utakmicom i pobedimo što je više mečeva moguće. Imamo mnogo igrača koji su igrali na najvišem nivou i, ako budemo igrali zajedno, možemo pobediti svakoga - rekao je Bertans.

Informer

Davis Bertans u opremi Šarlota

Sjajni šuter je letos ostao bez angažmana u NBA ligi, pa je sve izgledniji bio povratak u Humsku i crno-beli dres, koji ga je nametnuo kao jednog od najboljih šutera u Evropi.

Ipak, umesto Beograda opredelio se za vreli Dubai, ambiciozni projekat bogatih investitora, koji će debitantsku sezonu odigrati u ABA ligi i Evrokupu.

- Jako sam uzbuđen. Poznato je da je Dubai svetski grad, a to mi daje dodatnu želju da ga predstavljam na najbolji mogući način - objasnio je Davis.

Podsećamo, Letonac je za Partizan nastupao od 2012. do 2014. i za to vreme osvojio srca "grobara" svojim sjajnim šutem za tri poena i odličnom odbranom.