20.09.2024.

11:12

Foto: abaliga.com

Sport

Možda nije problem u Kaboklu? Grk nahvalio Brazilca, koji je samo nervirao Željka Obradovića!

Kaboklo je poznat po svojim kontroverzama i sukobima s prethodnim klubovima, uključujući Ulm, Veneciju i crno-bele iz Beograda. Ipak, Dedas je odlučan da pronađe način da iskoristi njegovu talentovanost bez obzira na njegovu reputaciju.

Nakon uspešnog nastupa na Olimpijskim igrama s Brazilom, Kaboklo je bio blizu potpisa sa Golden Stejt Voriorsima, ali je završio u Hapoelu, pod komandom bivšeg trenera AEK-a.

Informer

Bruno Kaboklo

Dedas je izneo svoje mišljenje o Brazilcu, rekavši:

- Kaboklo je toliko tih, a opet toliko glasan. Veoma je dobar košarkaš i ima izuzetno dobar karakter. Iako sam prvobitno mislio drugačije, shvatio sam da je to zapravo veoma dobar momak. Njegov odlazak iz nekih timova nije odraz njegove ličnosti.

Trener Hapoela smatra da Kaboklo neće predstavljati problem i da će se uklopiti u tim. Zanimljivo je da je Dedas odlučio da Brazilac počne mečeve sa klupe, što je iznenadilo mnoge. Dedas je objasnio:

- On će predvoditi drugi tim, koji ponekad može biti jači od prvog. Potreban nam je atletski jak visoki igrač za odbranu. Ovo nije NBA gde druga postava znači isto što i prva. Veoma je važno ko završava utakmice.

Informer

Bruno Kaboklo

Ova odluka da Kaboklo započne sa klupe može se pokazati kao ključna strategija za Hapoel, jer Dedas planira da maksimalno iskoristi njegovu snagu u drugoj postavi tima. Sve oči su sada uprte u to kako će Kaboklo reagovati na novu ulogu i kako će se prilagoditi u novom okruženju.