20.09.2024.

11:30

Foto: abaliga.com

Sport

Anketa: Kreće ABA liga, kladionice rekle svoje! "Večiti" nedodirljivi, novajlija potencijalna pretnja!

Crveno-beli su protekle sezone proslavili čak tri trofeja - Kup Radivoja Koraća, Superligu Srbije i ABA ligu, pa je donekle i normalno što ih bukmejkeri ponovo vide na najvišem postolju sa kvotom 1,85.

Kao najveća pretnja, određen je gradski i "večiti" rival Partizan, na kojeg kladionice nude koeficijent 2,20. Upravo su crno-beli stajali na crtu Zvezdi u sva tri pomenuta finala, ali je svaki put ekipa iz Humske poražena.

Informer

Sve oči uprte u njih - Partizan i Crvena zvezda

Zbog toga se uprava odlučila na radikalne mere i kompletnu rekonstrukciju tima. Samo je Balša Koprivica ostao iz prošlogodišnjeg sastava, a dres "parnog valjka" zadužila su mnogobrojna velika imena. Željka Obradovića očekuje mnogo posla dok sve ne posloži na svoje mesto i ne uspostavi svoj sistem, tako da ne treba čuditi ako Partizan bude igrao sve bolje kako sezona bude odmicala.

Trenutno se nalaze na poslednjim probama na prijateljskom turniru u Atini pred duel sa Borcem iz Čačka u sredu.

Informer

Pune ruke posla - Željko Obradović

Kada se govori o novim igračima i upoznavanju trenera sa igračkim kadrom, ne može se preskočiti novi član regionalnog šampionata - Dubai.

Ambiciozni projekat iz pustinje je dobio ulogu "pretnje iz senke" od strane kladionica. Kvota na podizanje trofeja u debitantskoj sezoni za sastav Jurice Golemca iznosi 15. Poređenja radi, Budućnost je odmah iza sa koeficijentom 18, dok se Cedeviti daju jako male šanse sa kvotom 40.

Priliku da pomrse račune večitima, košarkaši Dubaija imaju već u nedelju, kada im u goste dolazi aktuelni šampion Crvena zvezda.

Informer

Spremni za put u Dubai

Velikog favorita očekuje izuzetno težak posao, pošto je domaćin odlučio da u prvoj sezoni ostvari dobar utisak. Načinili su snažnu okosnicu tima koju čine nekadašnji igrači Partizana Danilo Anđušić i Davis Bertans, a veliko pojačanje dobili su iz Kine u bivšem NBA i evroligaškom beku Ajzei Tejloru.

Bilo kako bilo, čeka nas uzbudljiva godina i mnogo jako dobre košarke na parketima širom regiona.

ABA LIGA 1. KOLO

Petak

Cibona - Zadar 21.00

Subota

Split - Igokea 18.00

Mornar - Budućnost 21.00

Nedelja

Dubai - Crvena zvezda 17.00

Krka - Mega 19.00

FMP - Cedevita 21.00

Sreda

Partizan - Borac 19.00

Četvrtak 

SC Derbi - Spartak 19.00