20.09.2024.

19:08

Foto: profimedia

Sport

Kakve reči Atamana o Žocu! Obradović je moj trenerski idol

Crno-beli ovih dana učestovaće na turniru "Pavlos Janakopulos" u Atini koji organizuje Panatinaikos, a pored Beograđana igraće još i Efes i Makabi iz Tel Aviva. "Zeleni" će u subotu od 21 čas odmeriti snage sa Partizanom u nesvakidašnjem ambijentu, na čuvenom olimpijskom stadionu na otvorenom "Panatinaiko"

Ataman je uoči duela pričao sa velikim poštovanjem o Obradoviću i otkrio da ga veoma ceni i poštuje. 

- Veliko mi je zadovoljstvo što možemo da ugostimo tri velika kluba, tri velika trenera, među njima Željka koji je jedan od mojih trenerskih idola. Tu su i tri velika igrača, među njima i Šejn Larkin sa kojim sam osvojio i odbranio Evroligu. Košarka nije samo osvajanje titula, već i nešto posebno, posebna kultura. Nadam se da će i ovaj događaj pokazati da Panatinaikos i košarka podržavaju mir - rekao je Ataman u najavi turnira.

Inače, Partizan je danas na startu turnira posle velike borbe izgubio od Efesa sa 81:80, što mu je prvi poraz na pripremama. Prethodno, crno-beli su osvojili turnir na Siciliji, potom su na turnir održanom na Beogradskom sajmu bili bolji od grčkog AEK-a i francuskog Pariza.