20.09.2024.

21:05

Foto: Starsportphoto©

Sport

Makabiju leži šampion Evrope! Izraelci deklasirali Panatinaikos! (VIDEO)

Ovo je bio njihov drugi susret u kratkom periodu, nakon što su se prethodno sastali na turniru na Kipru, gde je izraelski tim trijumfovao sa 88:75. Iako je ovog puta meč bio neizvesniji, Makabi je ponovo izašao kao pobednik.

Rivali su bili u egalu veći deo vremena, i ekipe su se konstantno smenjvale u vođstvu. Iako je Panatinaikos pružao jak otpor, uprkos odsustvu nekoliko važnih igrača, odlučujući momenti desili su se na četiri minuta pre kraja. Tada su gosti čvrstom odbranom i preciznim napadima napravili seriju i pobegli na šest poena razlike (68:62). Samo minut kasnije, prednost je porasla na devet poena (71:62), čime je pitanje pobednika praktično bilo rešeno.

Domaći su bili oslabljeni zbog povreda Matijasa Lesora, Lorenca Brauna i Panajotisa Kalaicakisa, ali se na teren vratio Kostas Adetokumbo, koji je dao veliki doprinos u ovom duelu. I pored toga, domaćini nisu uspeli da zadrže tempo protiv motivisanog izraelskog tima, koji je bio bolje organizovan u ključnim momentima.

Kendrik Nan i Čedi Osman su predvodili Panatinaikos sa po 13 poena, dok je Mitroglu dodao 12. Na drugoj strani, Makabi je pokazao timsku igru u kojoj se gotovo svi igrači upisali u strelce - jedini koji to nije učinio bio je Koen. Sorkin je bio najefikasniji sa 11 poena, dok su Lojd i Rendolf zabeležili po devet poena.

Iako je ovo bio samo prijateljski meč, pokazao je spremnost Makabija za predstojeću sezonu, dok Panatinaikos i dalje traži optimalnu formu pred početak ozbiljnih takmičenja. Obe ekipe imaju prostora za napredak, a predstojeći turnir „Pavlos Janakopulos“ u Atini biće prilika za oba tima da dodatno testiraju svoju spremnost.