21.09.2024.

09:33

Foto: EPA

Sport

Denver slavi svoje heroje! Lik Nikole Jokića se vijori na čuvenoj areni Nagetsa! (VIDEO)

Ovaj impresivni gest dolazi kao priznanje za Jokićeve neverovatne uspehe, ali i za dostignuća njegovog kolege, Nejtana Makinona, MVP-ja NHL-a.

Denver se može pohvaliti time da je prošle sezone imao dva MVP-ja u najpopularnijim sportovima u Americi – u košarci i hokeju. Jokić je treći put u četiri godine osvojio titulu MVP-ja NBA lige, dok je Makinon osvojio istu nagradu u NHL-u, što je inspirisalo uprave Nagetsa i Avalanša da ovim sjajnim sportistima odaju počast.

Na ogromnim posterima postavljenim na spoljašnosti Bol arene ponosno stoji poruka: "Grad dva MVP-ja", uz likove Nikole Jokića i Nejtana Makinona, što će zasigurno oduševiti ne samo njih, već i sve navijače Denvera.

Jokić je prošle sezone beležio neverovatne proseke od 26,4 poena, 12,4 skoka i 9 asistencija, dok je Makinon postigao 51 gol i upisao 89 asistencija na 82 utakmice, obarajući rekorde u NHL-u.

Ovaj potez predstavlja još jedan korak ka Jokićevoj besmrtnosti u sportu, a kako stvari stoje, nije isključeno da jednog dana Bol arena ponese njegovo ime, jer je za Denver učinio više nego bilo koji sportista pre njega.