21.09.2024.

12:30

Foto: Starsportphoto

Sport

Aleksa progovorio o prelasku u Zvezdu! Ovo je prava istina!

Avramović je ovog leta napustio Partizan i prešao u moskovski CSKA, a u medijima su se pojavljivale spekulacije da bi tu situaciju mogla da iskoristi Crvena zvezda i da ga dovede. Čak je o tome govorio i predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović, koji je rekao da su na Malom Kalemegdanu razmišljali o angažovanju Avramovića, ali da je poznat stav navijača crveno-belih da ne dovode nekadašnje košarkaše Partizana.

Avramović je sada u intervjuu za "Meridijan sport" prvi put pričao o tome i kako kaže, nikakve pregovore sa čelnicima Zvezde nije vodio.

- Nikada zaista nije bilo ništa. Apsolutno nisam nijednog trenutka razmišljao u tom pravcu. Ja imam samo veliko poštovanje prema Zvezdi. Ja sam srpski igrač, oni su srpski klub i naravno da postoji uzajamno poštovanje. U Zvezdi igraju moji saigrači iz reprezentacije – moja braća. Odnos Zvezde i Partizana ne gledam uopšte tako ostrašćeno, već kao sportski rivalitet. Kada sam igrao u Partizanu, uvek sam davao maksimum da ih pobedim. Nekada sam uspevao, nekada nisam. Ne želim nikoga da mrzim u životu - kaže Avramović.

Informer

Zvezda je, ipak, ovog leta angažovala jednog bivšeg igrača Partizana, a reč je o Kodiju Mileru Mekintajeru, američkom plejmejkeru, koji je stigao iz Baskonije. On je za crno-bele igrao u sezoni 2019/20, kada se nije proslavio.

U Zvezdi vlada stav da je kod Mekintajera drugačija situacija, jer je stranac, a i nije se rastao u dobrim odnosima sa crno-belima.

Čović je, podsetimo, nedavno nahvalio Avramovića rečima da se radi o sjajnom igraču i čoveku.

- Razmišljali smo o Aleksi Avramoviću svojevremeno, ali smo se sa navijačima dogovorili da više ne pravimo prelaske iz Partizana u Zvezdu. Želimo to da poštujemo. Aleksa je sjajan čovek i igrač, tako da mi je žao. Možda jednog dana... - pričao je Čović.