21.09.2024.

13:14

Foto: Starsportphoto

Sport

Poznati srpski košarkaš najavio penziju

Iskusni krilni centar, koji je u najboljim godinama karijere nastupao za Crvenu zvezdu i reprezentaciju Srbije, kaže da sa Vojvodinom želi da se plasira u ABA ligu, odigra još jednu sezonu u regionalnom takmičenju, a onda se povuče sa scene, kada bude imao 39 godina.

Marko je imao izuzetno zanimljiv košarkaški put. Prvi profesionalni ugovor imao je u subotičkom Spartaku, a potom je igrao za Novi Sad, Čapljinu, Borac iz Banja Luke, Cibonu, Nimburk, Ostende, Primorsku, Zvezdu i Budućnost, pre nego što je letos potpisao za Vojvodinu.

Kako kaže, to će mu biti poslednji klub u karijeri.

- Ako sve bude kako treba, Vojvodina će biti moj poslednji klub. Imam 37 godina, sledeće leto punim 38. Imam ugovor na dve godine, kadа odradim taj ugovor - to je to - kaže Jagodić-Kuridža u intervjuu za "Mocart sport".

Informer

Ovaj krilni centar bio je omiljen u svakom klubu u kojem je igrao, pošto se izdvajao borbenošću. Sa Cibonom je 2014. godine osvojio ABA ligu i to usred Beograda, a ugovor karijere dobio je tek u 32. godini, kada je prešao iz Primorske u Zvezdu.

Nakon toga počeo je da dobija poziv i u reprezentaciju Srbije, gde je imao priliku da igra zajedno sa Nikolom Jokićem, Bogdanom Bogdanovićem i ostalim asovima. On je 2021. godine proglašen za najkorisnijeg igrača Kupa Radivoja Koraća i to u Novom Sadu.

Zanimljivo, pre dve godine pojedini mediji su ga povezivali sa prelaskom u Partizan, mada taj trasnfer se nikad nije dogodio.