23.09.2024.

05:19

Foto: printscreen

Sport

Uznemirujući video! Stravična scena, košarkaš pao na glavu i ležao bez svesti...

Svi u dvorani su zanemeli kada je pred kraj utakmice Daneu pao na vrat, ostao bez svesti i nije se pomerao. Išao je na blokadu Jovana Novaka, ali mu se saigrač Džoan Beringer podvukao, pa je Daneu pao na parket direktno na glavu i ostao nepomičan..

Jeziv prizor ostavio je sve u šoku: navijače, igrače... Bilo je i suza. Daneu je ležao bez svesti, odmah je utrčao na parket medicinski tim, koji je brzo reagovao kako bi pomogao mladom košarkašu iz Ljubljane, izvadio mu jezik i sprečio gušenje. Svi su sa zebnjom čekali vesti, zanemeli su navijači u dvorani, nakoliko minuta kasnije mogli su da odahnu. Nakon što mu je ukazana pomoć košarkaš Cedevite je na nosilima u svesnom stanju iznet iz hale u Železniku i odmah je upućen u bolnicu. 

Navijači su košarkaša Cedevite uz aplauze ispratili iz dvorane. Što se meča tiče, FMP je dobio Cedevitu Olimpiju 75:62. Najbolji u redovima pobedničkog tima bio je Danilo Tasić sa 23 poena, dok je Stojanović dodao 18,  Jovan Novak je dopisao 11 poena i šest asistencija, a Matic Rebec 11 poena. Kod Zmajčeka Devin Robinson je imao 18, a Jaka Blažič 10 poena.