23.09.2024.

15:28

Foto: EPA

Sport

Tuga! Legendarni košarkaš izvršio samoubistvo, pronađen mrtav u porodičnoj kući!

Proslavljeni košarkaš poznat po nadimku Asim Pars pronađen je u beživotnom stanju u porodičnoj kući, koja se nalazi u naselju Tojšići nadomak Kalesije.

Kako je potvrđeno za bosanski portal "klix.ba" iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, Paščanović je počinio samoubistvo.

"Danas, oko 10.40 časova, Policijska stanica Kalesija je primila prijavu da je u mestu Tojšići, opština Kalesija A.P, rođen 1974. godine, izvršio samoubistvo vešanjem. Po prijavi su postupili policijski službenici Policijske uprave Kalesija, koji su potvrdili navode prijave. Smrt A.P. konstatovao je lekar Doma zdravlja Kalesija", saopštili su iz kantonalne policije za tamošnje medije.

O slučaju je obavešten dežurni tužilac Tužilaštva Tuzlanskog kantona, po čijim je uputstvima telo predato porodici, dok će motivi samoubistva naknadno biti utvrđeni.

Paščanović je ponikao u tuzlanskoj Slobodi. Međutim, zbog rata u Bosni i Hercegovini, odlučio je da karijeru nastavi u Turskoj, gde je i promenio prezime u Pars.

Isticao se kao jedan od najboljih skakača u Evropi, a njegov talenat doveo ga je do poziva u reprezentaciju Turske. S njom je 2001. godine osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu.

Tokom karijere, nastupao je za najveće turske klubove - Galatasaraj, Fenerbahče, Anadolu Efes, Tubor, Ulker, Tofas, Karšijaku, Mersin i Erdemispor. Osim njih, nosio je i dres Zagreba, Dinama iz Moskve i Lokomotive iz Krasnodara.