23.09.2024.

16:51

Foto: Starsportphoto

Sport

Dobre vesti za Partizan! Centar sa NBA iskustvom propušta susret sa "crno-belima"!

Bivši NBA igrač i reprezentativac Južnog Sudana, koji je ovog leta stigao u Evropu, povredio je koleno i očekuje se da će biti van terena tri do četiri nedelje.

Ovo znači da će Gabrijel propustiti ključne mečeve u Evroligi, uključujući i duele protiv Asvela 3. oktobra, Monaka, kao i okršaje sa Efesom i Partizanom sredinom oktobra.

Ova povreda je ozbiljan udarac za tim iz Tel Aviva, jer je Gabrijel došao sa velikim iskustvom iz NBA lige, gde je nastupao za timove poput Sakramenta, Portlanda, Nju Orleansa, Bruklina, Klipersa, Lejkersa i Memfisa. Njegov dolazak je označio novu eru za Makabi, ali povreda je trenutno zaustavila taj zamah.

Na nedavno završenom Svetskom prvenstvu u Manili, Gabrijel je blistao u dresu Južnog Sudana, gde je bio najbolji bloker turnira i jedan od ključnih igrača svog tima. Njegov saigrač na prvenstvu bio je i plejmejker Partizana, Karlik Džons, što je dodatno podgrejalo rivalstvo pred predstojeći susret ovih timova u Evroligi.

Makabi sada mora brzo da pronađe rešenje za ovu neočekivanu krizu i popuni prazninu koju je ostavio njihov povređeni centar, dok navijači sa nestrpljenjem iščekuju njegov povratak na teren.