24.09.2024.

13:14

Foto: REUTERS

Sport

Nebojša Čović na čelu srpske košarke!? Prvi čovek Crvene zvezde preuzima KSS!

Inicijativa za Čovićevu kandidaturu potekla je iz Košarkaškog saveza Vojvodine, a ubrzo su se pridružili KS Regiona Centralne Srbije, Udruženje klubova KLS i KS Regiona Južne Srbije. Prvi predlog je stigao od delegata iz Šapca, a danas su Izbornoj komisiji dostavljeni predlozi još 29 delegata.

S obzirom na to da Skupština KSS broji ukupno 33 delegata, Čovićev izbor na sednici Skupštine 1. oktobra deluje kao formalnost. Čović, koji je sredinom devedesetih već bio na čelu tadašnjeg KS Jugoslavije, prema statutu KSS, do 26. septembra treba da dostavi biografiju, program rada, kao i imena kandidata za četiri potpredsednička mesta – za muške i ženske reprezentativne selekcije, za takmičenje i za finansije.

Informer

Nebojša Čović

Takođe, očekuje se da će Čović imenovati i novog generalnog sekretara, a najčešće spominjano ime za ovu funkciju je Dragan Jakovljević, bivši trener zemunske Mladosti, koji bi mogao da nasledi Zlatka Bolića.

Sve oči sada su uprte ka sednici Skupštine KSS, gde će se formalizovati Čovićeva nova uloga, koja bi mogla značajno da utiče na budućnost srpske košarke.