25.09.2024.

15:10

Foto: AP/Photo

Sport

Neka ide Pešić, ima mlađih! Nikolić sa optimizmom gleda na budućnost reprezentacije

Stručnjak iz Kragujevca izrazio je optimizam u mlađe kolege i ocenio eventualno penzionisanje popularnog Karija kao pravovremeno.

Već je izneo svoje viđenje i imenovao naslednika, a ovoga puta je potvrdio prvobitni izbor.

Informer

Svetislav Pešić tokom Olimpijskih igara u Parizu

- Pa neka ide Pešić, nema veze, ima mlađih. Napravio je odličan rezultat, poštujemo i zahvaljujemo mu se, ali ide smena generacija. Ne bih mu nudio ugovor na četiri godine, imaće ih 80 kad bude vreme za Olimpijske igre u Los Anđelesu. Ja ne razumem zašto je Saša Đorđević odlazio, mlađi je dosta, pa tu je i Saša Obradović. Jednog od njih dvojice bih odabrao da budu Pešićevi naslednici. To su naše dve legende. Selektorima bih davao ugovore na godinu dana - rekao je Nikolić gostujući na "K1".

Informer

Saša Đorđević

Popularni Muta ukazuje da je goruće pitanje imenovanje novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije, a tek onda selektora.

Smatra da smo nikad bliži Amerikancima i da će vremenom taj jaz biti sve manji, jer sve više naših košarkaša ima zapažene uloge u NBA ligi.

Predrag Danilović je dao ostavku pre isteka mandata, Svetislav Pešić je isto dao ostavku. To nas je poremetilo. Sada treba napraviti organizaciju, naći novog predsednika. Pešić nas je zadužio i pokazao dobrim rezultatima da smo se približili Amerikancima. Naši igrači sve više igraju tamo u NBA, zato je i normalno da igramo takve utakmice. Ja pratim košarku, pa mogu da kažem da se uvek pojavi generacija koja demantuje one priče “nećemo više nikad osvojiti to i to”. Mi smo košarkaška nacija, ima mladih naraštaja, naši treneri su izvanredni, imamo baš mnogo talenta. Nema problema i brige oko naše budućnosti - ocenio je nekadašnji trener Radničkog iz Kragujevca.